duminică, 18 august 2013

Un vis ciudat legat de un suflet




 Vine de departe sa-si intalneasca perfectiunea, caci a fost in nenumarate locuri unde nu a gasit-o. E ultimul loc la care s-ar fii gandit ca ar gasi-o, nimic nu e intamplator. A strabatut atata drum, ore infinite cu trenul, schimbul de autobuze, microbuze, ca intr-un final sa ajunga la ea. E fericit si obosit, dar fericirea asta nu se poate compara cu nimic pe lumea asta, a vazut multe la viata lui, a trait prin locuri vrute si nevrute.
 E pornit sa ajunga unde si-a propus, stie ca doar intr-un singur loc poate sa-si aline sufletul si sa simta important, sa uite de cei care-l alimenteaza negativ.
Isi gaseste o gazda, unde sa stea, mai la centru ca s-a saturat de periferie. E destept si descurcaret. Se instaleaza in camera cea mai mare din casa. E o doamna tanti la care si-a gasit sa stea. Chiar daca nu are propria baie, ii e suficient, e cel mai fericit ca a ajuns aici. Isi despacheteaza bagajul, isi aranjeaza tricourile pe masa de langa usa, pantalonii ii lasa in valiza, iar cele 2 camasi le pune pe umerasele disponibile in camera.
 Ii trec prin gand o gramada de ideei,putea sa mai ia pe cineva cu el sa nu fie singur, dar el e dezamagit de oamenii din jurul lui, de asa-zisi prieteni. Trist dar fericit.
Delicat, isi ia un prosop, gelul de dus si shortul de baie, si pleaca sa faca un dus. Baia e undeva in curte, ca intr-o magazie, dar nu-i pasa. Face dusul, isi intinde prosopul pe sfoara, si pleaca sa o intalneasca. In drum spre ea, observa ca toate sunt parca nemiscate, aceleasi magazine, nimic in plus sau in minus, aceleasi tarabe cu acesorii si jucarii, oameni si oameni, cu o istorie nestiuta de nimeni. Se indreapata cu pasi mici si desi catre ea, vantul ii smulge palaria ce-l porteja de razele soarelui, labele picioarelor se scufunda in nisipul fin si fierbinte, dar pentru el nu conta, era la un pas atat de mic de ea..a ajuns unde si-a dorit, apa marii ii spala picioarele, valurile vin grabite catre el si ii uda pantalonii, dar nu-i pasa. S-a lasat in voia ei, si-a dat jos tricoul, si-a pus palaria peste el, si a plecat in mare. Stia ca e atat de frumos la mare:
  -Imi place marea,te spala si te sareaza..si iti da libertatea mult asteptata, ma simt perfect, mi-am gasit perfectiunea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu